SportBSO Renkum

In MFC Doelum (het sporthart van Renkum) kunnen de kinderen sporten, knutselen en spelen.
Onze groep
Schoolgroep 5 – 8
Openingstijden 14:00 – 18:30 uur
Maandag
Dinsdag
Donderdag
Woensdag en Vrijdag opvang op BSO de Kameleon
Vso op maandag, dinsdag, donderdag
Ons adres
Hogenkampseweg 45
6871 JK Renkum
0657 316956
sportbso@despeelboerderij.nl
Landelijk Register Kinderopvang: 268488502
GGD Inspectierapporten

Kinderen in beweging op vele manieren
Bewegen is goed voor elk kind. Op de SportBSO staat natuurlijk bewegen nog steeds op nummer één van de favoriete bezigheden van de kinderen. Door hen uit te blijven dagen om te sporten en te bewegen, stimuleer je hen ook hun grenzen te verleggen en vaardigheden te ontwikkelen. Kinderen oefenen daarnaast het samen spelen, op hun beurt wachten, sportief zijn, respect tonen, enzovoort.

Vrij in hun keuzes
In MFC Doelum zijn er leuke groepsruimtes die zich goed lenen voor knutselen, bouwen of een spelletje. De kinderen zijn bij ons vrij in hun keuze wat zij willen doen na schooltijd. Ze hebben de keuze om te sporten, te knutselen, spelletjes te spelen, een Donald Duck te lezen, te bouwen, maar ook om eens eventjes lekker helemaal niks te doen.In de gymzaal kunnen spellen worden gedaan en de cultuurzaal is geschikt voor bijvoorbeeld toneelspelen of dans. Buiten zijn de korfbalvelden, een pumptrackbaan en het grote grasveld beschikbaar om alle energie kwijt te kunnen! Wij organiseren elke middag verschillende activiteiten voor de kinderen.

NatuurBSO in het Renkums Beekdal voor kinderen van groep vier t/m acht
Elke dinsdag en donderdag vertrekt er een groep kinderen lopend vanaf de Kameleon naar onze natuurlocatie ‘Het Mussennest’ bij bezoekerscentrum De Beken in Renkum. Daar hebben we eerst een rustig eet- en drinkmoment waarna we samen lekker struinen door het bos.

De nadruk ligt op de bevordering van het kind door de natuur te laten ervaren. Klimmen en klauteren, gevaren inschatten. Beter leren kijken, ruiken, luisteren en voelen en de fantasie prikkelen. Vaak ontstaat tijdens de wandeling spontaan een spel door de kinderen uitgedacht. Ook leren ze spelenderwijs allerlei aspecten van de natuur en ze leren dat de natuur belangrijk is voor ons

Ons team
Wij hebben een sportief team met vaste gezichten. Altijd enthousiast en met humor krijgen de activiteiten vorm.

Locaties
Maak vrijblijvend een afspraak! 0317 - 351 325