SportBSO de Kameleon

In een voormalig basisschool heeft de Kameleon alle ruimte: verschillende lokalen, een gymzaal, een enorm speelplein en een podium voor Theater.
Onze groepen
Schoolgroep 1 – 2
Schoolgroep 3 – 4
Schoolgroep 5 – 8
Openingstijden 14:00 – 18:30 uur
Maandag1 – 4
Dinsdag1 – 4
Woensdag (vanaf 12:00 – 18:30uur)1 – 8
Donderdag1 – 4
Vrijdag (vanaf 12:00 – 18:30uur)1 – 8
Vso mogelijk op locatie SportBSO Renkum
Ons adres
Goudsbloemstraat 2
6871 WB Renkum
0653 350506
kameleon@despeelboerderij.nl
Landelijk Register Kinderopvang: 237729052
GGD Inspectierapporten

SportBSO de Kameleon is gevestigd in de voormalige dr. A. Schweitzerschool in Renkum. Op deze locatie zitten kinderen van groep één tot en met groep vier. Vanaf groep vijf gaan de kinderen naar SportBSO Renkum in MFC Doelum. Op woensdag en vrijdag zitten alle kinderen van groep één t/m acht samen bij SportBSO De Kameleon. Zo zijn er ook die dagen meer kinderen om leuke activiteiten te doen en samen te spelen.
Het accent ligt niet alleen bij sport, maar ook bij creatieve activiteiten en het samen spelen. Ook mogen ze rustig een boekje lezen of een puzzel maken.

Bewegen wordt steeds belangrijker voor onze kinderen, daarom bieden wij alle kinderen aan om te sporten. Dit doen wij door samen in beweging te zijn en door verschillende sport- en spelactiviteiten in de aanwezige gymzaal of lekker buiten op het speelplein.

Dagindeling en groepen
De kinderen worden bij school opgehaald door onze pedagogisch medewerkers. Dit gebeurt lopend in samenwerking met SportBSO Renkum in MFC Doelum.
Om rust te bieden tijdens het eet- en drinkmoment werken we in twee basisgroepen. Na dit moment zijn ze vrij om te kiezen wat ze willen doen.

Het kiezen daagt uit
Naast het sporten in de gymzaal of buiten, hebben de kinderen de mogelijkheid om te knutselen of om te spelen met de diverse speelmaterialen in onze ruimte. De pedagogisch medewerkers proberen het beste uit de kinderen te halen. Door de kinderen hun eigen keuze te laten maken stimuleren wij hen om zelf initiatieven te nemen.

NatuurBSO in het Renkums Beekdal voor kinderen van groep vier t/m acht
Elke dinsdag en donderdag vertrekt er een groep kinderen lopend vanaf de Kameleon naar onze natuurlocatie ‘Het Mussennest’ bij bezoekerscentrum De Beken in Renkum. Daar hebben we eerst een rustig eet- en drinkmoment waarna we samen lekker struinen door het bos.

De nadruk ligt op de bevordering van het kind door de natuur te laten ervaren. Klimmen en klauteren, gevaren inschatten. Beter leren kijken, ruiken, luisteren en voelen en de fantasie prikkelen. Vaak ontstaat tijdens de wandeling spontaan een spel door de kinderen uitgedacht. Ook leren ze spelenderwijs allerlei aspecten van de natuur en ze leren dat de natuur belangrijk is voor ons

Ons team staat voor u klaar
Locaties
Maak vrijblijvend een afspraak! 0317 - 351 325