Over ons

Ieder kind is uniek! Dat maakt het interessant!

Ieder kind is uniek!

Kinderopvangcentrum de Speelboerderij biedt opvang in een vertrouwde en uitdagende omgeving die aansluit bij de belevingswereld van het kind.
De ontwikkeling van ieder kind wordt optimaal gestimuleerd. Wij maken intensief gebruik van de buitenwereld waar respect voor de natuur centraal staat. Ieder kind is uniek!

De basisdoelen van onze opvang

 • Bieden van emotionele veiligheid
  De belangrijkste voorwaarde is dat kinderen zich veilig en vertrouwd op de opvang voelen. Wij werken zoveel mogelijk met vaste groepen, vaste teams en zorgen voor een positieve sfeer met respect voor elkaar.
 • Stimuleren van sociale competenties
  De kinderopvang is een prachtige plek om sociale vaardigheden te leren zoals samen delen, op je beurt wachten, respect voor elkaar hebben, conflicten oplossen en assertief zijn.
 • Stimuleren van persoonlijke competenties
  Ieder kind heeft een eigen ontwikkeling te doorlopen op verschillende gebieden: emotioneel, motorisch/zintuiglijk, cognitief, taal en communicatief, creatief en beeldende ontwikkeling. Ons aanbod daagt hen uit zich te ontwikkelen op al deze gebieden.
 • Overdracht van waarden en normen
  Op de kinderopvang wordt hier op speelse manier aandacht aan geschonken tijdens de dagelijkse dingen. Een voorbeeld hiervan is het op je beurt wachten in de kring

Lees meer over ons pedagogisch beleid

Voedingsbeleid en dagindeling

Wij willen de kinderen stimuleren in een gezonde levensstijl en zorgen dan ook voor eten en drinken uit de Schijf van Vijf (Voedingscentrum). Daarnaast houden wij rekening met eventuele allergieën.

Bij de jonge kinderen proberen wij het dagritme zoveel mogelijk gelijk te houden met het ritme thuis. Slapen, eten en spelen gebeurt zoveel mogelijk in een vast schema.
Bij oudere kinderen is er ook een vast dagritme met een tafelmoment met fruit en drinken, spelen en activiteiten en een gezonde snack tussendoor.

Ouder- en geschillencommissie

Oudercommissie
Alle locaties van Kinderopvangcentrum De Speelboerderij hebben een afzonderlijke oudercommissie. 

Geschillencommissie
Vanaf 1 januari 2016 zijn wij als Kinderopvangcentrum De Speelboerderij volgens de wet Kinderopvang aangesloten bij de Geschillencommissie Kinderopvang en Peuterspeelzalen.

Werken bij de Speelboerderij

Wij zijn altijd op zoek naar bekwame, professionele en enthousiaste medewerkers voor onze locaties. Wil jij graag werken in de kinderopvang? Laat het ons weten: info@despeelboerderij.nl!

Locaties
Maak vrijblijvend een afspraak! 0317 - 351 325